Тази рецепта коментираха

Анонимен
Нова
Нова
Рецептата не струва , току що изхвърлих всичко. Меся теста от доста време , но за първи път срещам мая и оцет на едно място. До колкото съм запозната оцет се добавя ако има сода за хляб?Спирам да се ръководя от тези глупави рецепти!!!
18.08.2013 09:46
2
10
Нова
Нова
Не може ли да описвате рецептите по конкретно? В случая , защо има 2 пъти сол в рецептата и яйцето за намазване ли е или за добавяне в тестото?Нищо няма да ви коства да разделяте рецептата на етапи!
18.08.2013 09:28
3
2
Ивелина Цекова
Ивелина Цекова
Рецептата си е твърде добра - абсолютно стандартна!Като се има предвид,че съотношението на течността спрямо брашното е винаги 1:2, т.е. - на 250 мл.вода - 500 г.брашно,но се внимава все пак,защото това зависи и от плътността на брашното.Затова брашното се слага на порции,тестото трябва да е меко,но да не залепва здраво за пръстите на ръцете. А относно оцета в рецептата,оцет винаги се слага за подобряване на глутена в брашното,когато тестото ще бъде точено на кори за баница примерно,за да бъде по-разтегливо. Относно яйцето - казано е,че по желание може да се намаже отгоре.А може да се сложи и вътре в тестото - също по желание и предпочитание. А относно маята - за 1 кг.брашно се употребява 1 кубче мая, а за 500 гр.-съответно половин кубче,както точно е посочено в случая. Това са стандартни неща, които се знаят от всяка домакиня и за замесване на каквото и да било тестено изделие дори не е необходима рецепта, като се има предвид,че течността може да бъде вода,или прясно мляко,или кисело мляко или пък смес от прясно и кисело мляко. Олио също се слага по желание от 3 до 8 супени лъжици,(аз винаги слагам) но в случая питките се топят в краве масло.И в края на краищата е винаги сполучливо и когато се консумира готовото изделие дори не прави никакво впечатление дали е замесено с вода или мляко. Захар се слага винаги(по 1 чаена или супена лъжица)заради по-бързото активиране на маята,а солта се слага винаги в брашното,а не направо в маята,за да не я стегне евентуално(също по една чаена или супена лъжица в зависимост от вида на изделието и от предпочитанието на домакинята) Това са основни неща и ако се постараете да ги запомните(визирам начинаещите,защото никой не се ражда научен)никога не ще спазвате готови рецепти,а ще можете да импровизирате на момента,в зависимост от случя и от продуктите с които разполагате. УСПЕХ!
28.03.2014 16:33
14
1
Мимка
Мимка
И това ще направя!
17.08.2013 13:35
1
КРАСИ
КРАСИ
Уникална рецепта!!!
18.06.2015 23:55
2
1
Тъ
Тъ
С 300мl. вода и 0.500 гр. брашно ще стане каша а, не тесто.
25.03.2014 15:58
8
mario penev
mario penev
mnogo dobra rezepta
08.02.2016 06:19
1
Vili Georgieva
Vili Georgieva
Тутманик без яйца , не е тутманик , а хляб
26.09.2016 09:33
3
Simeon shefa
Simeon shefa
При мен се получи страхотно ,една забележка около 700 гр брашно трябва,ако печете на фурна с вентилатор за около 30 Мин на долна става
06.11.2017 03:19
1

Последно коментирани от категорията