ако можеш я дай в някоя месарница, месокомбинат да ти я опушат..най-лесно така. Иначе просто разпалваш стърготини и пушиш на дима, който отделят
17.02.2012 17:50
3
4
ALFRED
смятам да я пробвам и мисля че ще стане супер но как става опушването и с каква стърготина от какво дърво и по какъв начин ? мерси предварително
17.02.2012 15:20
3
2
1
любител
Ето един елементарен уред за опушване във който можете да си опушите и риба. Вземата тенекия от сирене (трудно се намират вече, защото ползват пластмасови кофи), правите и подходяш капак от парче ламарина. пробивате го на девет места и поставяте матални куки, на които да закачете продукта, който ще опушвате. Използвете стърготини, клечки или трески от ябълка, череша или друго подходящо дърво, чиито пушек не люти или горчи. Буковите стърготини също са подходящи. Слагате го на газовия котлон, но най-добре на огън. Когато започне да отделя пушек намалявате огъня. До час е готово. Скумрия, приготвена по тази начин става превъзходно... А и уреда е изключително прост. Можете да си го направите на място и да го ползвата както на вилата така и на открито...
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно коментирани от категорията