Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Тази рецепта коментираха

Анонимен
Златка
Златка
мекиците се месят само с вода и мая а не със сода за хляб
24.01.2014 07:51
34
28
2
Покажи всички подкоментари
Danie
Danie
Тестото за мекици се приготвя само с брашно,мая -разтворена в топла вода малко сол и щипка захар до замесване на много меко , лепкаво тесто, което се оставя да бухне без да се меси повече. От бухналото тесто с обилно намаслени ръце(с олио- за да не лепне) се гребва по малко, разтегля се колкото може и се пържи в нагорещена мазнина (най-добре във фритюрник , но става и в тиган).На 500 гр.брашно се слага половин кубче мая.Опитайте- ще видите колко бързо и лесно става.
26.08.2013 17:56
73
19
Максун
Максун
Ехо това не е вашето тесто!!!! Това е направено да оробваш нещо друго!!!
26.08.2014 11:43
11
15
Милена
Милена
Станаха чудесни мекици! Тестото е подходящо ако сутринта решиш да направиш мекици за закуска и нямаш много време да чакаш да втасва... Аз го изчаках само половин час. Важното е мекиците да се пържат в няколко пръста олио.
28.12.2014 13:15
20
14
Диана
Диана
Това си е тесто за бухти. До колкото знам - мекиците се правят с мая....Замесвам аз това тесто,разделям го на 4 топки и - във фризера. Щом ми затрябва премествам го в хладилника и сутринта е готово за пържене. По този начин си спестявам честото месене и имам готова закуска винаги....
02.07.2013 08:33
35
11
Илияна
Илияна
Аз освен олиото и оцета слагам и 2 яйца. Също оставям да почине 15-20 минути. Много бъри, лесни и вкусни мекици. А когато имама повече време, разточвам на кола дебела около 5 мм, на половината ръся сирене, прегъвам на 2 и режа с чинийка. Много се надуват. Приятен апетит!
13.06.2013 10:46
13
6
Галя
Галя
Не знаех, че това тесто е за микици! Аз правя бухти с този вариянт тесто. Моята рецепта се различава само с това, че има и 4 яйца.
01.07.2013 23:47
14
6
2
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Един кг.брашно е много за една кофичка кисело мляко и това не са мекици а бухтички. Мекиците се месят с мая
10.09.2023 19:14
17
6
Стаси
Стаси
Тестото за мекици става много по-сполучливо,ако се добавят и няколко яйца,а млакото е кисело.Ако не е вкиснало,добавете лъжица оцет или лъжичка лимонов сок,от което тестото ще стане не само по-пухкаво и шуплесто,но и ароматно.Всъщност най-вкусни стават мекиците,ако се направят с мая за хляб!
13.06.2013 10:44
19
4
1
Покажи всички подкоментари
Марчелика
Марчелика
Бързо, лесно и вкусно! Много добре се получава. Мога само да добавя, че при самото оформяне на тестото, ръцете трябва да са намазнени ( с олио), понеже става много лепкаво.
22.04.2013 13:20
3
marini
marini
стават ако се остави тестото да си "почине" 25-30 минути..
01.12.2012 15:41
4
3
meg
meg
Станаха страхотни, много меки и вкусни. И аз оставих тестото да престои 30 минути, другият път ще пробвам и с дослагването на олио, оцет и вода. Пробвайте, няма да съжалявате, аз съм прохождаща в месенето и за мен беше важен резултата, за да съм обнадеждена и следващ път :) Успех
28.01.2013 16:25
4
2
Sotir Georgiev
Sotir Georgiev
Рецептата не е ваша,не се получават хубави пухкави мекици
06.02.2021 10:01
8
1
Дани Карпузова
Дани Карпузова
Станаха перфектни като им до сложих 2сл олио 1сл оцет и 1кофичкаот мляко хладка вода.Перфектен вкус!И приятен апетит!!!
23.11.2012 23:27
1
1
Екатерина
Екатерина
Надявам се че след пърженето не стават мазни?
Който ги е правил да сподели :)
13.06.2013 10:15
1

Последно коментирани от категорията