Шопска чорба със свинско месо

21/10/2011
Мая
отМаяНовак
"И да не забравите лютата чушка, че без нея чорбата няма да е така вкусна "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 547
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - със сланина 350 гр.
  • праз - 160 гр.
  • червен пипер - 5 гр.
  • картофи - 80 гр.
  • ориз - 40 гр.
  • черен пипер
  • чушки - люти 1 бр.
  • сол
  • зелени подправки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на парчета месо се задушава в малко вода, прибавят се ситно нарязаният праз, червеният пипер, 3 чаени чаши зелев сок и 3 чаени чаши гореща вода.

При завиране на течността се прибавят оризът, картофите, нарязани на кубчета, и едро счуканият черен пипер. Когато чорбата е готова, се прибавя препечената лютива чушка.

Сервираме с пресни зелени подправки.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар