Див заек с пикантен сос
31/01/2013

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки

отСимоНовак
"Обичате ли предизвикателствата в кухнята?"
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- заешко месо - задната половина на заека
- мас - 30 г
- сланина - 30 г
- сметана - 200 г кисела
- брашно - 30 г
- захар - 2 бучки
- сол
- марината
- червено вино - 300 мл
- лимонов сок
- дафинов лист - 1 брой
- моркови - 1 брой, нарязан на колелца
- магданоз
- черен пипер
- захар - 1 щипка
- сол
Начин на приготвяне
Сложете за 1-2 часа почистения заек (задна половина) в марината, като веднъж обърнете заека по време на мариноването.
Преди приготвянето го измиваме, шпиковаме със сланина, посоляваме, поставяме в тавичка със сгорещена мас, наливаме малко марината и печем.
По време на печенето поливаме заека със сос и марината. Когато месото е вече почти омекнало, добавяме сметаната, разбита с брашно и доопичаме.
Извадете готовия заек и към соса добавете карамел, приготвен от захарта, и остатъка от маринатата. Варете соса малко и го пресовайте.
Обикновено този заек се поднася с кнедли, картофени крокети или палачинки от многолистно тесто.подобни рецепти тук
Преди приготвянето го измиваме, шпиковаме със сланина, посоляваме, поставяме в тавичка със сгорещена мас, наливаме малко марината и печем.
По време на печенето поливаме заека със сос и марината. Когато месото е вече почти омекнало, добавяме сметаната, разбита с брашно и доопичаме.
Извадете готовия заек и към соса добавете карамел, приготвен от захарта, и остатъка от маринатата. Варете соса малко и го пресовайте.
Обикновено този заек се поднася с кнедли, картофени крокети или палачинки от многолистно тесто.подобни рецепти тук
Препоръчано по темата
Коментари (1)

Първо, това на снимката не е диво месо- в никакъв случай!Цветът на дивият заек е Тъмно. Второ- не отговаря на рецептата- къде са морковите, къде е соса от червеното вино...
0
0