Див заек с пикантен сос

31/01/2013
от СимоНовак
"Обичате ли предизвикателствата в кухнята?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 371
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - задната половина на заека
  • мас - 30 г
  • сланина - 30 г
  • сметана - 200 г кисела
  • брашно - 30 г
  • захар - 2 бучки
  • сол
  • марината
  • червено вино - 300 мл
  • лимонов сок
  • дафинов лист - 1 брой
  • моркови - 1 брой, нарязан на колелца
  • магданоз
  • черен пипер
  • захар - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете за 1-2 часа почистения заек (задна половина) в марината, като веднъж обърнете заека по време на мариноването.

Преди приготвянето го измиваме, шпиковаме със сланина, посоляваме, поставяме в тавичка със сгорещена мас, наливаме малко марината и печем.

По време на печенето поливаме заека със сос и марината. Когато месото е вече почти омекнало, добавяме сметаната, разбита с брашно и доопичаме.

Извадете готовия заек и към соса добавете карамел, приготвен от захарта, и остатъка от маринатата. Варете соса малко и го пресовайте.

Обикновено този заек се поднася с кнедли, картофени крокети или палачинки от многолистно тесто.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Кулинар
Кулинар
10.08.2015 13:58
Първо, това на снимката не е диво месо- в никакъв случай!Цветът на дивият заек е Тъмно. Второ- не отговаря на рецептата- къде са морковите, къде е соса от червеното вино...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв