Класическа грис-халва

30/01/2013
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Тази грис халва е една от най-вкусните, които сме опитвали! Рецептата е класика в турската кухня"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо49 844
  • Преглеждания за месеца2001
  • Преглеждания за седмицата277
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

  • грис - 250 г
  • захар - 350 г
  • масло - 125 г краве
  • вода - 600 мл, може и мляко

Начин на приготвяне

Запечете гриса в умерена фурна до златисто, като периодично разбърквайте с дървена лъжица.

Към топлия грис добавете кравето масло и бъркайте до разтопяването. След това добавете топлия сироп, приготвен от водата и захарта.

Добре се разбърква и тенджерата се захлупва, за да се поеме сиропа.

Още топла грис-халвата се разстила в тавичка или форма, заглажда се, нарязва се на парчета. Класическата грис-халва се сервира охладена.

По желание може да я поднесете със сладко по избор.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 4
3 3
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ceca301
ceca301
28.02.2015 14:54
Точно така я приготвям .Много е вкусна!
0
0
Мариета Димитрова
Мариета Димитрова
01.02.2015 18:35
Страхотна вкусотия!Много сполучлива рецепта!Благодаря, че я споделихте и я препоръчам на всички!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв