Манастирска чорба от зрял фасул

13/05/2009
от ВалерияНовак
"Най-вкусната бобена чорба е по манастирски - ако не вярвате - опитайте "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 473
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • боб - 120 гр.
  • моркови – 120 гр.
  • целина – 40 гр.
  • лук – 40 гр.
  • домати – 80 гр.
  • чушки – 80 гр.
  • чушки – люти 4 бр.
  • олио – 40 мл.
  • масло – 40 гр.
  • магданоз – 1/2 връзка,
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият в студена вода фасул се отцежда, залива се отново със студена вода и се вари заедно с мазнината, ситно нарязания лук, морковите и целината и по - късно с нарязаните на парчета пиперки.

Когато омекне фасулът, се прибавят ситно нарязаните домати и джодженът. Чорбата се посолява и се вари още 20 минути, а щом е готова, се поръсва със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар