Линцерова торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k113k
Линцерова торта1 / 2
29/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10 парчета
"Линцеровите сладкиши са за начинаещи, а за вас сме приготвили истинска линцерова торта"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г
  • пудра захар - 250 г
  • брашно - 400 г
  • ром - 50 мл или коняк
  • бадеми - 250 г, орехи или лешници
  • какао - 1 с.л.
  • яйца - 1 брой
  • канела - 1 ч.л.
  • карамфил - 1/2 ч.л. счукан
  • жълтъци - 1 брой
  • мармалад - 1 чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете трохи от маслото, захарта и брашното. С яйцата и коняка омесете тесто. Прибавете какаото, счуканите ядки и оставете един час на студено.

В леко подмазнена форма разстелете малко повече от половината тесто, като добре го разплескате с пръсти по стените на височина около 15 см.

Намажете с мармалада смесен с карамфила и канелата. От останалото тесто оформете пръчици, като ги прищипвате така че да станат къдрави.

Направете с тях решетка и сложете Линцеровата торта да се изпече за един час в по-силна фурна.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: