Киноа с нахут на фурна

26/01/2013
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Специален поздрав за почитателите на здравословното хранене и всички, които обичат суперхрани "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 408
  • Преглеждания за месеца233
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Накиснете нахута от предната вечер във вода. По желание обелете люспите на следващия ден, сварете го и го отцедете.

Нарежете лука и застържете морковите. Загрейте мазнина и ги запържете.

Запечете киноата на сух тиган и я кипнете с вода 1:3, но без да я варите.

Смесете киноата с водата, запръжката и нахута в тава. Овкусете със сол, черен пипер, малко къри и сложете да се пече, докато киноата попие цялата течност.

По желание поднесете с малко скълцан пресен кориандър или магданоз.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар