Най-пухкавия кекс

16/03/2013
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"И днес имаме хит в категорията ПО-ПО-НАЙ Много пухкав и невероятно вкусен кекс."
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо75 346
  • Преглеждания за месеца580
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване и добавете последователно олиото и прясното мляко.

Щом разбиете добре, започнете да добавяте брашното, размесено с бакпулвера и ванилията.

Към готовата смес може да добавите ядки или сушени плодове по желание, но може да го изпечете и така.

Разпределете сместа в подмазнена и набрашнена форма за кекс и сложете да се изпече в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 30 минути, а следващите 15-20 минути регулирайте градусите на фурната, за да не изгори отнякъде.

При нужда го печете само на долен или горен реотан. Готовият кекс може да поръсите с пудра захар или да полеете с глазура по желание.подобни рецепти тук
5 3
4 7
3 4
2 4
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

eli
eli
20.09.2015 19:00
Pravqgo vseki den
3
0
Ани
Ани
15.08.2013 23:16
С настъргана лимонова кора става още по-хубав.
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв