Крем карамел със сметана

27/04/2009
от ЮлияНовак
"А вие си мислехте, че крем карамелът не може да стане още по-вкусен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 818
  • Преглеждания за месеца178
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизира се 60 гр. захар, залива се с врящо мляко и се вари, докато се разтвори захарта. Прибавя се останалата захар и щипка сол.

В сметаната се разбиват брашното и жълтъците и се изсипват в млякото с непрекъснато бъркане.

Сместа се дърпа от огъня и се разбива, докато се охлади. Прибавят се разбитите на сняг белтъци.

Кремът се поднася с ванилов или бадемов сос.подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Йорданка
Йорданка
14.09.2016 11:52
Вкусен и приятен крем!
0
0
Руми
Руми
22.08.2013 17:14
Крем карамел е печен крем, а не варен. Тази рецепта която чета тука е за варен крем с брашно, вместо с нишесте. В моя дом се нарича "Крем Ванилия" и е един от любимите ми от моето детство. Мама и баба го правеха без сметана, а аз по -късно го "подобрих" със сметана. Печен крем със сметана и карамелизирана захар отгоре се нарича "Крем Брюле", а този на снимката си е "Крем Карамел" по познатата на всички рецепта. Много лъжете със снимките.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв