Надупени картофи

10/01/2011
от МимиНовак
"Ужасно вкусни картофи с неприлично име!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 072
  • Преглеждания за месеца1520
  • Преглеждания за седмицата59
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • картофи - 20 броя, средно голями
  • масло - 50 гр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме тава, която намазваме с масло навсякъде или с малко олио. Картофите се измиват добре, без да се белят. Режат се на две по дължината на картофа.

Разрязаните картофи посоляваме от вътрешната страна с малко сол и със същата страна ги поставяме в тавата.

Така наредените картофи поръсваме със сол по желание, черен пипер, чубрица и накрая слагаме парчета масло върху всеки картоф.

Слага се и малко масло между наредените картофи, ако ги правите с масло, а не с олио.

Пекат се във загрята фурна около 40 - 45 мин. След като вече са готови ги оставете да престоят в или извън фурната за около 10-тина минути, за да може картофите добре да поемат останало масло.подобни рецепти тук
5 19
4 4
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Ваня Георгиева
Аз също скоро ги правих станаха ауникални но задължително слагам копър.
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Като картофките на Джейми ,но надупени или не са много вкусни с една бира разкошни
0
0
Ваня Георгиева
Тази рецепта се прави със пресни картофи които само се измиват и пекът с тънката им кожичка.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв