Панирана риба с белтък

06/12/2012
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф30
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 783
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1.2 кг (бяла риба, пъстърва, кефал, лефер и др.)
  • сол
  • черен пипер - 1 г
  • брашно - 40 г
  • яйца - 4 бр. белтъци
  • олио - 150 мл
  • доматен сос - 250 г (Сос тартар или др.)
  • картофи - 600 г пържени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните филета поръсете със сос, черен пипер, овалвайте ги в брашно и ги потапяйте в предварително леко разбития белтък.

Рибата се пуска в сгорещена мазнина и се пържи от двете страни до приятен кафяв цвят.

Панираната риба с белтък се поднася със сос с кисел вкус, който се слага отделно в сосиера или отстрани на рибата.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар