Парени чушки

28/11/2012
от БогиНовак
"Вкусна рецепта за парени чушки, изпитана през годините!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо33 946
  • Преглеждания за месеца4246
  • Преглеждания за седмицата684
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 5 кг месести
  • оцет - 500 мл
  • вода - 150 г
  • захар - 200 г
  • сол
  • олио - 1 ч.ч.
  • целина - 2 връзки
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете оцета, водата, солта, захарта и нарязаната целина и ги възварете за маринатата.

Изтърбушете чушките, почистете ги и ги пускайте по 5 бр. в горещата марината, като добавяте по малко от олиото, което ще им придаде хубав блясък.

Обърнете ги 2-3 пъти с решетъчна лъжица и ги извадете в дълбок съд. След като попарите всички чушки, залейте ги с маринатата и ги оставете да престоя така 12 часа.

Пригответе си буркани, на дъното на който трябва да сложите зърна черен пипер. Подредете плътно чушките и разпределете маринатата. Затворете с капачки и стерилизирайте бурканите за 15 минути.подобни рецепти тук
5 3
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар