Виетнамски чай

27/11/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Приготвянето на този чай е истинско изкуство, а знаете ни какви сме ценители "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3 чаши
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо987
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • чай - 500 мл сварен силен
  • захар - на вкус
  • лед - 4 - 5 кубчета
  • плодове - 200 г ананас, портокал, праскови или кайсии
  • ром - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварения от листа чай се охлажда леко и се подслажда със захарта на вкус.

Разсипете чая в стъклени чаши с няколко парченца лед.

Нарежете плодовете на кубчета и ги полейте с рома. Оставете да престоят така за 10 минути.

Разпределете по равно плодовете във всяка чашка чая.

По желание може да добавите към виетнамския чай и малко сметана.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар