Печени картофи с бекон и брюкселско зеле

04/10/2012
Катя
отКатяНовак
"Ароматни картофени лодки с вкусна плънка, които може да поднесете като предястие или лека вечеря "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 110
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете фурната до 190 градуса.

Измийте картофите, без да ги белите и ги подсушете. Надупчете ги с вилица. Изпечете ги до омекване и докато коричката се напука (около 1 час).

В тиган изпържете бекона, докато стане хрупкав. Отцедете излишната мазнина върху кухненска хартия и го натрошете. В половината мазнина от бекона, задушете за 2-3 минути надробеното брюкселско зеле и стафидите.

Разрежете картофите по дължина. Издълбайте част от вътрешността. "Лодките" напълнете с 2-3 лъжици от брюкселското зеле и стафидите, отгоре разпределете част от бекона и покрийте с 1-2 с. л. сметана. Поръсете със сол и пипер, на вкус.
подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар