Печени картофи с бекон и брюкселско зеле

04/10/2012
от КатяНовак
"Ароматни картофени лодки с вкусна плънка, които може да поднесете като предястие или лека вечеря "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 016
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • картофи – 4 бр.
  • бекон – 12 бр.
  • стафиди – 1/2 ч. ч.
  • зеле – брюкселско 2 ч. ч.
  • сметана – заквасена 1/2 ч. ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете фурната до 190 градуса.

Измийте картофите, без да ги белите и ги подсушете. Надупчете ги с вилица. Изпечете ги до омекване и докато коричката се напука (около 1 час).

В тиган изпържете бекона, докато стане хрупкав. Отцедете излишната мазнина върху кухненска хартия и го натрошете. В половината мазнина от бекона, задушете за 2-3 минути надробеното брюкселско зеле и стафидите.

Разрежете картофите по дължина. Издълбайте част от вътрешността. "Лодките" напълнете с 2-3 лъжици от брюкселското зеле и стафидите, отгоре разпределете част от бекона и покрийте с 1-2 с. л. сметана. Поръсете със сол и пипер, на вкус.
подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар