Предястие с ориз и есенни зеленчуци

26/09/2012
от КапкаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо836
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ориз – 2 ч.ч.
  • сол – 1 ч. л.
  • джинджифил – 1 с. л.
  • чесън – 2 скилидки
  • зехтин – 4 с. л.
  • сос - къри 2 ч. л.
  • патладжани – 1 бр.
  • карфиол – 1 глава
  • босилек - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете фурната до 250 градуса.

В тенджера изсипете измитият ориз и 5-6 чаши вода, заедно със солта. Оставете да заври. Сложете капак и оставете ориза да къкри на слаб огън, около 15 минути, или докато водата се абсорбира напълно.

Оставете ориза да се охлади за около 5 минути, след което го разбъркайте с вилица, за да стане пухкав.

Междувременно смесете зехтина, чесънът, джинджифилът, кърито, малко сол на вкус и 1/2 ч. чаша вода. Разбъркайте добре.

В тази марината накиснете за кратко зеленчуците, след което ги изпечете в намазнена тавичка, до омекване, за около 30 минути.

След изваждането им от фурната, поръсете патладжаните и карфиола с босилек.

Сервирайте ястието, като във всяка порционна чиния оформите голяма топка от ориза, а отгоре разпределите част от зеленчуците.
подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар