Къпана пита със сусам

16/10/2011
от ЛазарНовак
"Не бяхме опитвали къпана пита досега и да си признаем - впечатлени сме. Опитайте и споделете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 266
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • прясно мляко – 250 мл.
  • вода – 250 мл.
  • яйца – 1 бр.
  • олио – 40 мл.
  • мая – 15 гр.
  • сол
  • брашно – 1 кг.
  • сусам - 20 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в него се прави кладенче, в което се сипва размитата мая и се прибавят другите продукти.

Замесва се еластично тесто, оформя се на гладка топка и се връзва в тензухена кърпа или торбичка. Слага се в съд с хладка вода. При спускането във водата то пада на дъното, но когато втаса, изплува на повърхността.

Втасалото тесто се разделя на две топки, които се разплескват на пити върху намазана с мазнина тава.

Отгоре питите се намазват с жълтък и се надупчват с вилица на 4 - 5 места.

Пекат се 20 - 25 минути. Поръсваме със сусам.

Опечени, се намокрят с влажна ръка и се завиват в кърпа. Стават много меки и пухкави.
подобни рецепти тук
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар