Задушена патица по румънски

26/11/2012
от ВаленаНовак
"Всяка патица, която прелети Дунав, ще я сподели славната съдба да се превърне в разкошна, задушена патица по румънски "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 792
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • патешко месо – 1 патица
  • мас – 2 с.л. патешка или зехтин
  • лук – 2 - 3 глави
  • доматено пюре – 2 с.л.
  • брашно – ½ с.л.
  • чесън – 2 скилидки
  • черен пипер – 6 - 8 зърна
  • дафинов лист
  • оцет – винен
  • бульон – 150 мл пилешки или вода
  • сол – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете нарязаната на парчета патица в маста или зехтин. Извадете запържените порции.

В останалата мазнина изпържете накълцания лук, добавете брашното, разбъркайте, докато се запържи и долейте бульона.

Добавете доматеното пюре, счукания чесън, подправките, сол, порциите патешко и задушете под капак до пълно омекване на месото.

Четвърт час пред края на готвенето подкиселете соса с оцета. По същия начин може да приготвите пилешко или гъска.
подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар