Агнешко със зелен лук и пресни картофки

22/05/2009
от МагиНовак
"Няма нищо по-хубаво от крехкото агнешко и топящите се в устата картофки попили от соса на месото!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-9
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 308
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се почиства и измива добре, осолява се леко. С ножа се правят разрези и се приготвят порционни парчета. От червения пипер, брашното, чубрицата и водата приготвяме марината, в която потапяме парчетата агнешко месо и ги подреждаме в тава.

Заливаме с виното и останалата марината. Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем около 2 часа на 200 градуса.

Пролетните картофки измиваме хубаво с вода, по-големите нарязваме и прибавяме в тавата с месото. Печем без фолио.

Нарязваме пресния лук и магданоза и прибавяме в тавата при месото, всичко се разбърква добре. Запича се за около минутка две и сервираме.подобни рецепти тук
5 5
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар