Празнично ястие със заек

14/10/2011
Администраторот АдминистраторНовак / Автор
"Ще впечатлите дори и най-изисканите гости с това празнично ястие със заек Гарантиран резултат!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 811
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се накисва в студена вода с 2 с.л. оцет за няколко часа. След това се нарязва на порционни парчета и се запържва в 2 -3 с. л. олио. Налива се гореща вода, колкото да го покрие, и месото се вари около 40 - 50 минути, докато омекне и започва да се отделя от кокала.

Лукът се нарязва наситно и се задушава. Сипва се оризът, налива се малко вода и когато оризът омекне, се прибавят нарязания спанак, настърган морков, магданоз и джоджен.

Добавят се и нарязаните на филийки гъби. Подправя се с черен пипер и се залива с 6 ч. ч. от бульона, в който се е варил заекът.

Оризът се прехвърля в тава и отгоре се нареждат парчетата заешко месо.

Ястието се пече до готовност при температура 200 градуса.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар