Пиле по селски в глинен гювеч

03/02/2011
Рени
отРениНовак
"Идеалната пилешка запеканка за вашата трапеза. Месото приготвено в глинен съд става още по ароматно, крехко и вкусно. Вижте сам"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 499
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на порционни парчета и се овкусява. Олиото се загрява в дълбок тиган и парчетата пилешко се запържват до златисто, след което се прехвърлят в глинен гювеч.

Лукът и чушката се нарязват на едро и се задушава в мазнината, в която е пържено пилето. Добавят се нарязаните на едро моркови (на колелца), след това се сипват гъбите, също нарязани на едри парчета, и се задушават. Добавят се картофите, нарязани на колелца.

В доматеното пюре се сипва брашното, разбърква се и се разрежда с малко вода и се сипва в гювеча.

Ястието се пече в гювеча във фурна около час и половина.
подобни рецепти тук
5 12
4 2
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivan Petrov
Ivan Petrov
27.11.2016 18:44
Много не пълна и не ясна рецепта ....3.1/2 е 0тценката ми..
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв