Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Сладка Асида

Fat BertaFat Berta
Джедай
355700502k
Сладка Асида1 / 2
16/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лешници - 500 г
  • вода - 1 л
  • брашно - 200 г
  • захар - 250 г
  • За кремa
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 4 жълтъка
  • брашно - 150 г
  • захар - 350 г кристална
  • ядки - фъстъци и лешници за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете лешниците и ги смелете. Залейте ги с вода, накиснете ги, след което ги прецедете през марля.

Разбъркайте ги с брашното и захарта и сложете сместа да се вари на бавен огън, при непрекъснато разбъркване, докато се сгъсти.

Разбийте жълтъците с 100 г захар, а отделно смесете студеното мляко с брашното и останалата захар. Добавете брашняната смес към жълтъците, като добре разбърквате.

Отново сложете да се вари на слаб огън и бъркайте, докато се сгъсти. Лешниковото тесто сложете в купа и го оставете да се охлажда в хладилник.

Щом поизстине го полейте с приготвения млечен крем. Поръсете с натрошените ядки и поднесете

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: