Щрудел с орехи и мак

14/01/2018
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886570
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо798
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти омесете гладко тесто, което трябва да е твърдо и да не лепне по ръцете. Започнете, като пресеете брашното и в него добавяйте останалите съставки. Разделете тестото на 2 топки, оформете ги, поръсете с брашно и ги покрийте със затоплена тенджера. Оставете 20 минути да си починат.

Намокрете кърпа и я разпънете, отгоре сложете едното тесто, намажете с мас и го разточете. Започнете да разтегляте тестото с ръце, като накрая само отстранете дебелите краища. Оставете да почине малко, намажете пак с мас и поръсете от плънката. С помощта на кърпата навийте тестото и поставете рулото в намазнена тава. По същия начин направете и втория щрудел.

Намажете двата домашни щрудела с разбито яйце и сложете да се изпекат.

За плънката сварете желаното количество орехи и маковo семе в прясно мляко и захар. Ароматизирайте с настъргана лимонова кора и добавете стафидите. Не прибавяйте гореща плънка върху кората, а изчакайте да поизстине.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар