Гръцки пирог

24/10/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 366
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко от маслото в тиган и добавете нарязания лук, чесън, гъби и ги запържете. Отделно смесете каймата с ригана, солта, черния пипер и кимиона на вкус и добавете към запръжката.

Вземете подходяща тава и я намазнете. Започнете да редите корите една върху друга, като всяка намазнявате с разтопено масло и зехтин.


Отгоре сипете плънката и обърнете краищата на корите отгоре й, за да се получи нещо като бохча. Разбийте яйцата, млякото и натрошеното сирене и ги овкусете с малко сол и риган.

Залейте върху плънката и корите равномерно. Сложете гръцкия пирог да се изпече в умерено загряна фурна до получаване на приятен загар.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар