Tyршия с червени камби

24/09/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 016
  • Преглеждания за месеца410
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • камби - 4 - 5 кг червени
  • целина - 2 глави
  • моркови - 8 броя
  • чесън - 4 глави
  • за маринатата
  • оцет - 2 л
  • вода - 1 и 1/2 л
  • олио - 1и 1/2 ч.ч.
  • сол - 3 к.ч.
  • захар - 2 к.ч.
  • дафинов лист - 4 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете зеленчуците. Изтърбушете камбите и ги нарежете на четвъртинки. Морковите и целината нарежете на парчета и обелете чесъна.

Кипнете съставките за маринатата. Пускайте във врящата саламура по една шепа от камбите и щом отново кипне, ги вадете с решетъчна лъжица. Попарете така всички камби, а след тях морковите и целината.

Вече изстиналите мариновани зеленчуци започнете да редите в буркани, като добавяте и скилидки чесън. Долейте в бурканите изстиналата саламура, която трябва да е 2 пръста над зарзавата. По желание към туршията може да се добавят 1-2 глави карфиол.

Притиснете с изварен камък. Долейте отгоре малко олио. След 4-5 дни претакайте туршията 3-4 пъти през 2-3 дни, след което я затворете и я съхранявайте на хладно място. Тази туршия от с червени камби е трайна и изключително вкусна.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар