Селски картофени кюфтета

04/12/2012
Мими
отМимиНовак
"Време е за една много стара, но много вкусна рецепта. Става дума за невероятните ретро картофени кюфтета, които се топят в устата. Няма да губим време и да разясняваме, ето я"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо162 034
  • Преглеждания за месеца634
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 500 гр.
  • лук – 2 глави
  • яйца – 2 бр.
  • брашно – 1/2 ч. ч.
  • магданоз – 1/2 връзка
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • за панировката
  • брашно - за овалване
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и варят. След като се сварят, водата се изсипва и те се намачкват. Прибавя се настърганият лук, двете яйца, брашното, чубрицата, черният пипер, магданозът, солта и се омесва.

Оформят се малки кюфтета, които се панират в брашното и разбитите с малко вода яйца.

Пържат се до зачервяване.подобни рецепти тук
5 16
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Натали
Натали
19.05.2014 19:54
Картофите задължително трябва да са сварени от предния ден.
15
7
Йовка
Йовка
17.12.2013 18:31
Аз слагам и малко сода за хляб
11
6
Маргаритка
Маргаритка
07.10.2013 18:23
картофите трябва да са напълно изстинали след сваряването тогава се намачкват
19
3

Виж всички коментари или напиши такъв