Ръжен бородински хляб

27/11/2017
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaЧирак2785295
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ръжено брашно - 1.5 кг
  • мая за хляб - 40 г био, растителна
  • вода - 800 мл
  • сол - 10 г
  • растителна мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте до леко топла 300 мл от водата и разтворете в нея маята, прибавете 300 г брашно и разбъркайте на кашица. Така оставете закваската за 12 часа на топло място.

След това я сипете в останалата топла вода, сипете и солта и постепенно останалото брашно. Замесете постепенно тестото, докато стане меко и гладко. То трябва да лепне по ръцете ви.

Покрийте го с кърпа и изчакайте да втаса за около час и половина.

След това го премесете с намокрени в топла вода ръце. Покрийте пак с кърпата, изчакайте да втаса и направете процедурата още веднъж.

Разпределете тестото в намазнени форми и изпечете хлябовете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути, намалете градусите на 100 и печете още половин час.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар