Конфитюр от кайсии

12/09/2012
Валена
отВаленаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 123
  • Преглеждания за месеца556
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре кайсиите, като ги разполовите и отделите костилките. Може да ги начупите и кайсиевите ядки да добавите към бъдещия конфитюр от кайсии.

Нарежете плодовете на малки кубчета и ги сипете в тенджера. Поръсете отгоре захарта и объркайте хубаво, за да полепне захарта по всяко парченце.

Покрийте съда с плътно и оставете на хладно за около 12 часа. На следващия ден сложете тенджерата на среден огън. Щом заври, намалете температурата така, че да къкри без да ври силно.

Оставете да ври и отстранявайте образувалата се пяна. Добавете и едро нарязаните кайсиеви ядки. Конфитюрът е готов, когато капнете от него върху порцеланова чиния и след като се охлади малко прокараният от вас пръст оставя пътечка.

Готовият конфитюр от кайсии се разсипва горещ в затоплени сухи бурканчета. затварят се веднага и се обръщат с капачките надолу, докато напълно изстинат.
подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар