Ястие в гювече

22/12/2012
от ВладимираНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 331
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • шунка - 25 гр.
  • кашкавал – 250 гр.
  • яйца – 7 бр.
  • кускус – 100 гр.
  • гъби – 200 гр.
  • сирене – 100 гр.
  • масло – 100 гр.
  • моркови – 1 бр.
  • домати – 3 бр.
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кускусът и морковът, нарязан на кубчета се сваряват в подсолена вода с няколко капки олио и се отцеждат.

Шунката, кашкавалът, сиренето, гъбите и доматите се режат на кубчета. Гъбите се запържват в масло.

Всички продукти се смесват с 1 сурово яйце, сол, магданоз, черен пипер и маслото от гъбите. Сместа се разпределя в 6 гювечета.

Запичат се във фурна. Когато са готови се чуква по 1 яйце на всяка купичка и се запича до забулване на яйцето.
подобни рецепти тук
5 5
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Васко
Васко
03.07.2013 15:58
Любопитно ми е колко броя кубчета ще станат от 25 грама шунка???
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв