Задушено свинско с гъби в гювеч

03/02/2012
Славина
отСлавинаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 752
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - шол 1 кг.
  • лук - 5 глави
  • червени чушки - 1 бр.
  • вино - 1 ч. ч.
  • свинско месо - пушени гърди 250 гр.
  • гъби - 500 гр.
  • масло - 100 гр.
  • кашкавал - 250 гр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки кубчета и се запържва до зачервяване в маслото.

Нарязва се лукът, чушката, пушените гърди и гъбите и се слагат в глинено гърне. Изсипва се виното, посолява се със сол и черен пипер. Запечатва се с тесто и се пече 2 часа на тих огън. Отваря се и се наръсва с настъргания кашкавал, пече се още 5 - 10 мин.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар