Задушени коледни рулца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Задушени коледни рулца1 / 2
22/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4
"Най-вкусните коледни рулца за при нас"

Необходими Продукти

  • свинско месо - филе 1 кг.
  • моркови - 5 бр.
  • чесън - 1 глава
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • олио - 50 мл.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сланина - 200 гр.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на филийки с дебелина 1 см. , леко се начуква, посолява се и се поръсва с черен пипер. На всяка филийка се слага в единия край нарязан на пръчици морков, сланина и чесън, увива се на ролце и се стяга с конец.

Така приготвените ролца се слагат в гювеч, заливат се с червено вино, вода и масло. Слага се капака и се запечатва с тесто.

Пече се на умерена фурна два и половина часа до извирането на водата. Трябва да остане само на мазнина.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: