Печени зеленчуци с индийски подправки

31/08/2012
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 481
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • моркови - 2 броя
  • домати - 2 броя
  • лук - 1 глава червен
  • чесън - 1 глава
  • патладжан - 1 малък
  • тиквички - 1 средна
  • къри - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л., смлян или на вкус
  • бахар - 1/2 к.л. смлян
  • олио - към 80 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете всички зеленчуци и ги нарежете на тънки кръгчета. Скилидките чесън почистете и ги оставете цели.

Разбъркайте олиото или зехтина с всички подправки. Сипете зеленчуците в подмазнена тава и залейте с ароматното олио.

Леко разклатете тавата, за да се овкусят зеленчуците равномерно. Покрийте с фолио и печете 30-40 минути в загряна на 210 градуса фурна.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар