Турска пица Лахмаджун

30/08/2012
Барфи
отБарфиНовак
"Знаем, че родината на пицата е Италия, но не сте ли опитали Лахмаджун, не знаете каква сериозна конкуренция имат италианците "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 578
  • Преглеждания за месеца350
  • Преглеждания за седмицата45
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата объркайте с доматеното пюре, скълцания ситно лук и чесън, смелените на пюре чушки, всички подправки на вкус заедно с малко сол. Сложете сместа за 1 час в хладилник.

От тестото оформяйте елипсовидни блатове, като по края трябва да са по-дебелички. В средата на всяка лодка разпределете не много дебел пласт от сместа с каймата.

Подредете лодките в намазнена тава или застлана с пекарска хартия. Сложете да се изпекат в умерено загряна фурна. Към края върху всяка турска пица Лахмаджун полейте малко разбити яйца.

Запечете за още няколко минути и извадете пиците.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Сиси
Сиси
19.01.2016 15:24
Парво не е пица и второ важен момент е при приготвянето на тестото .....
0
0
Краси Цирка
Краси Цирка
21.03.2014 13:37
Разбира се, че е ПИДЕ. Много е вкусно но е Пиде !
0
0
Нели Салчева
Нели Салчева
21.07.2013 16:05
Това е пиде.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв