Задушени пилешки бутчета

28/09/2012
от БобиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 931
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Приготвя се марината като всички продукти се смесват добре в голяма купа. В нея се прибавят пилешки бутчета и се покриват (може да използвате найлонов плик, който добре да завържете и да го поставите в тава). Поставя се в хладилник за 12 - 24 часа.

Бутчетата се изваждат от маринатата, подсушават се и се запържват леко в олиото. Изваждат се и се маха мазнината, която се е отделила по желание.

Бутчетата се връщат и по желание могат да се запържат още 2-3 минути до златист цвят.

Прибавят се почистените и нарязани на едро зеленчуците и се запържват за 3-4 минути. Прибавят се 3 с.л. от прецедената марината към ястието.

Покрива се с капак и огънят се намалява до минимум. Ястието се задушава 30 минути.

подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 0
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Иванка Динева
Иванка Динева
25.09.2013 01:06
От кои продукти се приготвя маринатата.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв