Задушени пилешки бутчета

28/09/2012
от БобиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 093
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 2 бр.
  • моркови – 2 бр.
  • картофи – 4 бр.
  • карфиол - 1/2 глава
  • зелен фасул - 2 шепи бланширан
  • лук – 3 глави
  • олио – 2 с. л.
  • за марината
  • магданоз
  • розмарин
  • копър
  • мащерка
  • риган
  • горчица – дижонска 2 с. л.
  • кори - от портокал настъргани
  • сок - от ябълки – 125 мл.
  • коняк – 60 мл.
  • дафинови листа – 3 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината като всички продукти се смесват добре в голяма купа. В нея се прибавят пилешки бутчета и се покриват (може да използвате найлонов плик, който добре да завържете и да го поставите в тава). Поставя се в хладилник за 12 - 24 часа.

Бутчетата се изваждат от маринатата, подсушават се и се запържват леко в олиото. Изваждат се и се маха мазнината, която се е отделила по желание.

Бутчетата се връщат и по желание могат да се запържат още 2-3 минути до златист цвят.

Прибавят се почистените и нарязани на едро зеленчуците и се запържват за 3-4 минути. Прибавят се 3 с.л. от прецедената марината към ястието.

Покрива се с капак и огънят се намалява до минимум. Ястието се задушава 30 минути.

подобни рецепти тук
5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Иванка Динева
Иванка Динева
25.09.2013 01:06
От кои продукти се приготвя маринатата.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв