Мармалад от вишни

29/08/2012
Валена
отВаленаНовак
"Толкова вкусно сладко, че свършва още преди да се свършило лятото "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 661
  • Преглеждания за месеца801
  • Преглеждания за седмицата235
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • вишни - 5 кг
  • сода - 1 ч.л.
  • захар - 1.5 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете измитите вишни от костилките над съда, в който да се събира отделящия се сок. Смелете вишните на пюре направо в съда.

Сложете пюрето от вишни на котлона да се вари, докато леко се сгъсти. За неутрализиране на киселините добавете 1 лъжичка сода бикарбонат.

Щом пюрето се посгъсти, добавете захарта и бъркайте до пълното сгъстяване на конфитюра от вишни.

Щом е готов, дървената бъркалка трябва да оставя след по дъното на тенджерата. Мармаладът от вишни се разсипва в бурканчета, затварят се и се стерилизират за няколко минути.подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Валена
Валена
07.09.2012 17:11
Валена се казвам и всеки средно интелигентен ще проумее каква е разликата
1
0
Христожета
Христожета
05.09.2012 14:54
И каква е тая разлика, Велено?
0
0
Валена
Валена
30.08.2012 17:55
това е по рецепта на моята баба и съм я дала едно към едно. Има разлика дали ще ги смелите или ще ги оставите цели!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв