Крем супа от тиква и джинджифил

29/08/2012
Анонимен
отАнонименНовак1171203
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 188
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, почистете и нарежете тиквата на парченца. Почистете и нарежете всички зеленчуци.

Загрейте 1 с.л. масло и още малко олио и запържете праза и моркова. Щом се карамелизират, добавете всички останали зеленчуци.

Похлупете и оставете да се задушават до леко омекване. След това долейте вода, до 2 пръста над зеленчуците.

Овкусете със сол, черен пипер, кимион и оставете супата да ври до пълното омекване на зеленчуците.

След това прибавете джинджифила и пасирайте всичко направо в тенджерата. Долейте затопленото прясно мляко към крем супата от тиква с джинджифил.

Поднесете с крутони по желание.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар