Вретено от кайма с яйца

29/08/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
"Ефектно ястие, което може да приготвяте по специален случай или всеки път, когато ви се хапва нещо по-така "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 660
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата със скълцания лук, лъжица кетчуп, галетата, сол, черен пипер, чубрица и кимион. Оставете под капак в хладилника да се овкусява за час.

След това я разделете на 4 равни части. Всяка част внимателно разстелете на равен правоъгълен блат върху прозрачно фолио. Поръсете отгоре с накълцан едро магданоз или листенца спанак. Към единия край слагайте по 1-2 сварени яйца. Внимателно с помощта на фолиото завийте вретеното стегнато.

Отново внимателно го отделете от фолиото, забийте по едно шишче във всяко вретено и ги подреждайте добре намаслена тава. Около вретената от кайма с яйца може да нарежете домати и други зеленчуци по желание.

Сложете фолиото и пъхнете ястието да се пече около 40 минути в загряна на 200 градуса фурна. По желание махнете фолиото на готовите вретена, поръсете с малко кашкавал и запечете за няколко минути отново.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар