Гювече по унгарски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Гювече по унгарски1 / 2
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Гювечетата са ни слабост, затова опитваме всички рецепти, а тази ни грабна веднага !"

Необходими Продукти

  • телешко месо - шол 600 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - червени 2 бр. малки
  • люти чушки - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • вода - 150 мл
  • захар
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на кубчета около 2 см. Запържва се в нагорещен тиган, докато изчезне розовият цвят на месото.

Месото се изсипва в голямо гювече, отгоре се поставя лукът, нарязан на филийки. Добавят се чушките нарязани на едро.

Доматеното пюре се размива с водата, прибавят се щипка захар и оцет.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути, като от време на време се разбърква така приготвеното гювече по унгарски.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня
Ваня
Глинени съдове не се слагат в загрята фурна
20.11.2013 19:20
Конкретна
Конкретна
Телешкото изисква много повече подправки от сол и оцет.
23.09.2013 13:13
Анет
Анет
Глупости, гювече да се бърка от време на време...
23.09.2013 13:10