Питки на сач

08/11/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър8715810277
"Бързо и вкусно - ето какво да приготвите за обяд покрай другите вкусотии "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо523
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • тесто - 1 опаковка готово
  • сирене - 200 г
  • мас - разтопена
  • масло - за намазване на питките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете тестото на четен брой топки и разточете всяка една на тънка кора. Намажете корите с разтопената свинска мас, поръсете със сирене и ги навийте на рула.

Завийте краищата на рулата по следния начин - едното наляво, а другото надясно и накрая ги съединeте така че крайният резултат е осморки.

Подредете питките една върху друга две по две и внимателно ги разточете на питки, които са с големината на сача.

Сгорещете сача силно, но без да го намаслявате и печете питките докато получат кафеникави петънца. Всяка питка намазвайте с масло.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Анонимен
Анонимен
18.10.2018 11:36
Здравейте! Хареса ми рецептата! Моля за отговор- Колко грама е една топка тесто и как по-подробно става формирането на свързване на двете топчета тесто. Какви още закуски могат да се приготвят от това тесто?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв