Манастирски гювеч с месо

19/05/2011
Пепина
отПепинаНовак
"Има някои ястия, заради които наистина си струва да влезеш в манастир "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 333
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното от костите месо се нарязва на порции и заедно с лука, нарязан на дребно, се задушава, докато остане на мазнина. Прибавят се червеният пипер, солта и виното, а след това - гъбите, нарязани на ивици, чушките, нарязани на дребно.

Ястието се залива с топла вода и се натрошава кубчето бульон.

Похлупва се с капак и се задушава до полуомекване на продуктите.
Прибавя се оризът, а след 10 - 15 минути се добавят маслините, черният пипер (на зърна) и обелените и нарязани на парчета червени домати.

Ястието се запича във фурна и се поднася поръсено с дребно нарязания магданоз.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар