Цял печен заек

28/08/2012
от Бай СтавриНовак
"Съберете важните за вас хора около трапезата и ги нагостете с вкусен цял печен заек!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 442
  • Преглеждания за месеца248
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 цял заек
  • вода
  • оцет - равна част с водата
  • бекон - 150 г, за шпиковане
  • масло - 6 с.л.
  • лук - 3 глави
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч. гореща
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • лимони - кората и сока на 1/2 лимон
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете заека, посолете го добре и оставете за 12-24 часа в марината от равни части вода и оцет. След това го измийте от маринатата и го шпиковайте с парченца бекон или пушена сланина.

Отделно задушете в мазнината скълцания лук. Сипете лука в тава и отгоре сложете заека. залейте го с горещата вода, посолете и добавете черен пипер на око, както и дафиновия лист, лимоновата кора. Сложете заека да се пече под фолио.

След като заешкото омекне, добавете към соса размитото брашно с лимоновия сок. Доопечете заека за още около 30 минути или до пълна готовност, като накрая махнете фолиото.подобни рецепти тук
5 1
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар