Бърз картофен огретен

27/08/2012
от БарфиНовак
"Картофите са неразделна част от българската трапеза, затова и днес избрахме тази лека, икономична, вкусна и лесна картофена запеканка!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо103 776
  • Преглеждания за месеца1129
  • Преглеждания за седмицата305
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете от предния ден картофите. Оставете да се охладят и преди за започнете готвенето, ги обелете и ги настържете на едро ренде в купа.

Към тях добавете всички останали съставки и добре объркайте накрая с настъргания кашкавал. Може да долеете и около 50 мл мазнина.

Разпределете сместа в намазнена тава от йенско стъкло. Сложете картофения огретен да се изпече в умерено загряна фурна на 200 градуса до готовност.

По желание готовия огретен поръсете с още малко настърган кашкавал и върнете във фурната да се разтопи.подобни рецепти тук
5 9
4 3
3 7
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Svetla
Svetla
13.01.2016 17:54
Ne e nujno da se zagrqva predvaritelno za ogreten, to ne e testeno izdelie! Stava chudesen i v studena furna!
1
0
Жени
Жени
07.12.2013 18:03
чудесен е току що вечеряхме картофен огретен
0
1
kamit0
kamit0
25.11.2013 12:53
от опит ще кажа че иенско стъкло ще се пукне ако се сложи в загрята фурна :Х
17
1

Виж всички коментари или напиши такъв