Манджата на баба

17/11/2012
Елка
отЕлкаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 358
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Няма точни пропорции за продуктите. Всичко се слага в зависимост от предпочитанията и вкуса. Хлябът се нарязва на кубчета. В дълбока купа се слага ред хлебни кубчета, поръсва се с натрошено сирене, пак хляб, пак сирене и така до свършване на продуктите.

Отгоре се поръсва само сирене. Олиото се загрява и в него леко се запържва червения пипер - да замирише приятно. Полива се с лъжица върху сиренето. В съда, в който е запържвано олиото се сипва вода, посолява се на вкус и след като кипне с лъжица се полива попарата (хлебните хапки не трябва да плуват). След това се похлупва с капак и се оставя 10-15 минути да омекнат хапките.

подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Dark
Dark
21.10.2013 16:26
Казва се попара и е по - вкусно с масло запържено с червен пипер.
1
0
перфектна готвачка
перфектна готвачка
20.10.2013 16:15
с една забележка към рецептата.във водата се слага малко лимонена киселина/лимонтозо/
1
0
Summertime Sadness
Summertime Sadness
19.10.2013 16:58
СЛАГА СЕ 1/4 ДАФИНОВ ЛИСТ И ТОГАВА СЕ ЗАПАРВА
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв