Месо с картофи в тенджера под налягане

26/08/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 239
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г или телешко
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 големи глави
  • моркови - 1 брой
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • олио - 5 с.л.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • бяло вино - 100 мл
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки и обелете и нарежете картофите на по-дебелички кръгчета.

Сипете малко мазнина в тенджерата под налягане. Подредете ред картофи, подправки, ред нарязани кръгчета лук и отгоре месото. Отново поръсете с малко подправки и добавете нарязания морков. Отгоре подредете останалия лук и пласт картофи.

Отново поръсете с малко подправки и натрошете бульончето. Долейте останалото олио, топлата вода и виното. Затворете тенджерата и сложете на загрят котлон. Щом винтилът се завърти, намалете котлона и оставете да се готви за 45 минути.

След това оставете тенджерата да изстине или я облейте със студена вода продължително време. Отворете я и сипете месото с картофи в дълбоки чинии. Сипвайте внимателно, за да запазите цялостта на картофите. По желание може да добавите и други зеленчуци.

подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар