Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Език със зеленчуци и джинджифил

Език със зеленчуци и джинджифил

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Език със зеленчуци и джинджифил1 / 2
05/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • телешки език - 1 кг.
  • целина - 1/2 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 броя
  • лук - 2 глави
  • картофи - 2 броя
  • олио - 100 мл.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • джинджифил - 50 г настърган
  • брашно - 1 ч.л.
  • вода - 100 мл.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • дафинови листа - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езиците се сваряват в подсолена вода, в която се прибавя 1/2 глава целина. Добавят се нарязани на едро моркови и една глава лук, нарязан напречно.

След като езиците се сварят, се обелват.

Приготвя се доматен сос, като се задушава една глава ситно нарязан лук в олио заедно с почистените и нарязани чушки. След като лукът омекне, се прибавя доматено пюре.

Добавят се и предварително сварените и нарязани на кубчета картофи и се настъргва джинджифила.

Когато пюрето се запържи, се слага 1 ч л. брашно, запържва се леко и се залива с гореща вода.

Посолява се и се прибавят захар, смлян черен пипер и дафинов лист.

Оставя се да кипне и се сваля от огъня.

По желание се пасира.

Предварително нарязаният на тънки продълговати филийки език се залива със соса и се поднася с малко скълцан магданоз.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: