Катми по ямболски

08/11/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър787589868
"Ти да видиш колко вкусни са се получили, направо няма да повярвате "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо730
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в малко водичка и прибавете брашното.

Налейте толкова вода, необходима за получаване на гъста като боза тесто. Посолете леко, разбъркайте и покрийте с кърпа да втасва сместа.

Намажете сача с масло, което е смесено с разбития жълтък и малко вода и го загрейте силно. Сипвайте по малко от тестото и печете катмите и от двете страни.

Редете ги в намаслена съд, като всяка готова катма се поръсва с вода и се маже с разтопено масло.

Щом изстинат напълно ги залейте със затопленото мляко и ги покрийте с кърпа, докато го попият и набъбнат.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар