Скумрия с кашкавал на фурна

12/05/2011
от ДидоНовак
"Още не сме довършили рецептата и вече усещаме как огладняваме! Отиваме за риба!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 121
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • скумрия - 1800 г
  • кашкавал – 100 г
  • домати – 170 г
  • лук – 180 г
  • чесън – 100 г
  • магданоз – 100 г
  • бяло вино - 100 мл
  • брашно – 100 г
  • масло – 50 г
  • сол – 20 г
  • лимони – 100 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и обезкостява. Филетата се посоляват и се мариноват с виното - за около 1 час на хладно.

Почистеният лук се нарязват на ситно и се задушава в маслото.

Доматите се обелват, нарязват и се прибавят към лука и се задушават.
Към изстиналата смес се добавят ситно нарязания магданоз, и счукания чесън и сол. Отгоре се настъргва кашкавал.

Филетата се подсушават, овалват се в брашно и се пържат в олио.

Нареждат се в тавичка и се покриват със зеленчуковата смес.

Запича се при умерена фурна.
подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар