Картофена яхния с чушки

24/08/2012
от А. БорисоваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 202
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте лука и го запържете в мазнината. Добавете обелените и нарязани картофи. Бъркайте, докато се запържат и поръсете с червения пипер, дол и долейте гореща вода + 1 с.л., колкото да покрие. След малко прибавете нарязаните чушки и чубрицата.

Оставете ястието да къкри на тих огън около 20 минути, като при нужда долейте още малко водичка. Щом картофите са почти сварени, добавете размитото доматено пюре с 1 ч.л. брашно.

Овкусете с малко сол и черен пипер и след 5-10 минути картофената яхния с чушки е готова. Прибавете скълцан магданоз и поднесете.
подобни рецепти тук
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар