Пилешки гърди с ябълки

04/02/2013
от РадиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 268
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо – гърди 4 бр.
  • масло – 20 гр.
  • ябълки – 3 бр.
  • ябълков оцет – 1 к. ч.
  • сметана – 50 гр.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • листа - от салвия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се измиват и се оставят да се отцедят.
Поръсват се със сол и черен пипер и се запържват леко в нагорещена мазнина.

Ябълките се белят, нарязват се на кубчета, като се махат семките. Дафиновия лист и ябълките се прибавят към месото. То се залива с ябълковия оцет и се задушава 15 мин. на умерен огън.

Сметаната се разбива и се подправя със сол и пипер.

Със соса се полива пилето и се украсява с лисата от салвия и риган.

подобни рецепти тук
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар